Πρόεδρος: Σημαντική προσωπικότητα για την Κύπρο ο Αντρέας Πούγιουρος

12:42 21/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντρέας Πούγιουρος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα όχι μόνο για την Αμμόχωστο, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναφορικά με το θάνατο του Επίτιμου Δημάρχου Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσθέτει ότι ο Αντρέας Πούγιουρος εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμμοχώστου το 1953, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Δήμαρχος διαδραμάτιζε

περισσότερο ρόλο πολιτικού εκπροσώπου του κυπριακού λαού, εκπροσωπώντας τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Συμπληρώνει ότι ο εκλιπών εξέφραζε τη βούληση του κυπριακού λαού για ελευθερία και δημοκρατία και συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της πλευράς μας κατά τη συζήτηση των Συμφωνιών Ζυρίχης- Λονδίνου στο Λονδίνο.

«Την πολιτική υπόθεση της Κύπρου την υπηρέτησε με πολλή συνέπεια και ζέση τόσο από τη θέση του Δημάρχου όσο και από τη θέση του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο της Ευρώπης», αναφέρεται.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το έργο του Αντρέα Πούγιουρου σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πραγματικά τεράστιο, με ένα ξεκάθαρο προοδευτικό προσανατολισμό για πάρα πολλά χρόνια και προστίθεται ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη μετατροπή της Αμμοχώστου σε μια σύγχρονη πόλη της ανάπτυξης και της δημιουργίας πριν μετατραπεί από την κατοχή σε πόλη φάντασμα.

«Ο Ανδρέας Πούγιουρος υπήρξε ένας πατριώτης με επιλογές στη βάση της πολιτικής ευθυκρισίας. Ενας διανοούμενος της δημόσιας ζωής. Πάντα μειλίχιος, υπόδειγμα εντιμότητας και έχαιρε εκτίμησης από τις πλατιές λαϊκές μάζες που τον αγάπησαν και τον στήριξαν», συμπληρώνεται.

Οποτε είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε όλα αυτά τα χρόνια, είχε την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό μου, καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα