Προειδοποιήσεις στη Συρία από τον ΓΓ του ΟΗΕ για ‘σοβαρές συνέπειες’ εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα

07:54 23/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εφ` όσον αποδειχθεί, είναι “ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, που θα έχει “σοβαρές συνέπειες”, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο” στη διερεύνηση της υπόθεσης.

“Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ένα τέτοιο έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας θα είχε σοβαρές συνέπειες για αυτόν που το διέπραξε”, δήλωσε

ο κ. Μπαν στο περιθώριο μιας από καιρού προγραμματισμένης συνόδου στη Σεούλ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις πληροφορίες για επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία “πολύ ανησυχητικές και σοκαριστικές”. “Είναι μια σοβαρή πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της και για την ανθρωπότητα στην οποία από κοινού ανήκουμε, πολύ περισσότερο που αυτό συνέβη ενώ η αποστολή των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ευρισκόταν στη χώρα”, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας.

Μια ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ είναι αυτήν τη στιγμή στη Συρία και ο Μπαν Γκι-Μουν κάλεσε τις Αρχές της χώρας να συνεργασθούν σε μίαν έρευνα για τις επιθέσεις αυτές, που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα