Προειδοποίηση Οικολόγων για Ακκουγιου

14:12 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, «παρά τις πολιτικές δυσκολίες που προκαλεί η εμπλοκή της Ρωσίας και η συνεργασία της στα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας συνεχίζει το μοναχικό του αγώνα ενάντια στον πυρηνικό κίνδυνο που συνιστά η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου απέναντι από τις ακτές της Κύπρου».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «δεν έχει εκπλαγεί από τη δημοσίευση των τρισδιάστατων σχεδίων του κτιρίου του πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, στην τοποθεσία Ακκουγιου, ακριβώς απέναντι από την Κύπρο».

«Εμείς οι Οικολόγοι, προειδοποιούμε ακατάπαυστα.

Στου κωφού την πόρτα. Οι αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο και την Ελλάδα αδρανούν και αδιαφορούν. Φαίνεται ότι η εμπλοκή της Ρωσίας – με την κρατική εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας – δένει τα χέρια των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Προσθέτει ότι «η δεινή οικονομική θέση της Κύπρου και η στήριξη που αναζητεί από τη Ρωσία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο (π.χ. στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε.) δεν της επιτρέπουν να θέσει θέμα για το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας».

Η ρωσοτουρκική συνεργασία όμως, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, «απειλεί το μέλλον της περιοχής με την εγκατάσταση μόνιμου πυρηνικού εφιάλτη, σε μια περιοχή ιδιαιτέρως σεισμογενή και επικίνδυνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα