Προγραμματίζεται συνάντηση Φλουρέντζου – Βέργα για το Δημοτικό Θέατρο Πάφου

12:28 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αρχαιολογικούς σκοπούς απαλλοτριώθηκε ο χώρος για τον οποίο ανεγέρθη το αρχαιολογικό μουσείο δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζος.

Ο κ Φλουρέντζος που κλήθηκε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του δημάρχου Πάφου ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών αρνήθηκε να συναινέσει στην παραχώρηση μέρους του άδειου οικοπέδου του περιβόλου του αρχαιολογικού μουσείου

Πάφου για την ανέγερση του δημοτικού θεάτρου, είπε πως είναι αδύνατον να προχωρήσεις και να κάνεις οποιαδήποτε άλλη χρήση του χώρου πέραν των αρχαιολογικών σκοπών.

Επεσήμανε επίσης πως από την στιγμή που μία πράξη όπως η συγκεκριμένη εκδίδεται με συγκεκριμένο σκοπό, δεν μπορείς αργότερα να έρθεις και να δώσεις τη χρήση για εντελώς διαφορικούς σκοπούς που καθορίζει το διάταγμα απαλλοτρίωσης, γιατί τότε παραβιάζεις τον ίδιο τον νόμο.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών σημείωσε πως το Τμήμα Αρχαιοτήτων αντιμετωπίζει πρόβλημα σε σχέση με την αποθήκευση και έκθεση των αρχαιοτήτων οι οποίες ανευρίσκονται καθημερινά στην περιοχή της Πάφου ενόψει και του προγραμματισμού της επέκτασης του Μουσείου της Πάφου.

Παραδέχτηκε πως η ανέγερση του δημοτικού θεάτρου στη Πάφο αποτελεί αναγκαιότητα και θα προσθέσει στην ανάπτυξη της Πάφου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως την ίδια ώρα, η Πάφος χρειάζεται ένα λειτουργικό μουσείο. Είπε ακόμη, πως θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η κατάσταση με την χρήση των χώρων για τους σκοπούς που έχει εκδοθεί το διάταγμα απαλλοτρίωσης για να μπορέσει να αναδείξει τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών σημείωσε επίσης πως μόλις η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου παρέλαβε την επιστολή του Δήμου Πάφου την απηύθυνε προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων στις 18 Σεπτεμβρίου. Εμείς συνέχισε απαντήσαμε προς την Υπουργό Εσωτερικών και στην συνέχεια η κ Μαύρου απάντησε στο Δήμο Πάφου.

Είπε ακόμη πως και να υπήρχε θέμα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Τμήματος Αρχαιοτήτων από πλευράς Μουσείου , από άποψη της στέγασης του τμήματος Αρχαιοτήτων, υπάρχει ουσιαστικός λόγος που αναιρεί τα πάντα και αυτός είναι ο σκοπός της απαλλοτρίωσης.

Ο κ Φλουρέντζος σημείωσε πως θα πρέπει να εξευρεθεί άλλος χώρο για την στέγαση του Δημοτικού θεάτρου για να μην επηρεαστούν οι αρχαιότητες και ο πλούτος της Πάφου

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως μια συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων αλλά και την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα ήταν πολύ υποβοηθητική. Εμείς είπε, ως δημοτική αρχή δεν διεκδικούμε μεγάλο κομμάτι από το συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου. Ο κ Βέργας σημείωσε πως θα μπορούσε να εξευρεθεί κοινή λύση, βάση της μελέτης των αρχιτεκτόνων που έχει ασχοληθεί με το θέμα της χωροθέτησης του δημοτικού θεάτρου, με την αναπροσαρμογή των συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα