Πρόσκληση Μαλά για διάλογο με όλα τα κόμματα για την οικονομία

18:53 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόσκληση για διάλογο με όλα τα κόμματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, έχει αποστείλει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς, σε δηλώσεις του το απόγευμα, χαιρέτισε τη σύγκλιση που, όπως ανέφερε, έχει επιτευχθεί σε μια σειρά από θέματα κατά τις διαβουλεύσεις του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής ευθύνης στα θέματα της οικονομίας, με γνώμονα το συμφέρον της Κύπρου

και του λαού της. Έχοντας τούτο υπόψη θέλουμε να υπογραμμίσουμε την αναγκαιότητα όπως μέσα από τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Τρόικας στοχεύσουμε στη λήψη μέτρων για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αλλά πρωτίστως τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης», είπε ο κ. Μαλάς.

Δεν θα κουραστούμε, πρόσθεσε, «να επαναλαμβάνουμε τη θέση μας που τώρα όλοι ενστερνίζονται, ότι μόνο η ανάπτυξη οδηγεί σε αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ αντίθετα η μονόπλευρη λιτότητα οδηγεί σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο κρίσης».

«Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης θα πρέπει να είναι ανάλογη των δυνατοτήτων των συμπολιτών μας. Την ίδια ώρα αναγκαία είναι η δημιουργία συνθηκών για προσέλκυση νέων επενδύσεων και εισηγήσεων για νέες καινοτόμες κατευθύνσεις στις οποίες θα πρέπει να δρομολογηθούν οι προσπάθειές μας», ανέφερε ο κ. Μαλάς.

Πρόσθεσε πως «γι’ αυτές τις θέσεις θα πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις».

«Ακριβώς επειδή θεωρούμε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θέμα που αφορά το σύνολο του κυπριακού λαού, έχουμε αποστείλει πρόσκληση για διάλογο με όλα τα κόμματα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα