Προτεραιότητα Μόντι η ανάπτυξη!

16:06 29/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

O Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επιμένει ότι προτεραιότητα της δράσης της κυβέρνησής του για το 2012 είναι “η ανάπτυξη”.

“Πρώτα προβήκαμε σε παρεμβάσεις για την εξυγίανση των δημοσιονομικών, τώρα θα αφιερωθούμε στην ανάπτυξη” υπογράμμισε ο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν θα χρειαστούν νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα, ωστόσο υπογράμμισε ότι “δεν νοείται σταθεροποίηση της οικονομίας, αν το ΑΕΠ δεν αυξάνεται με ικανοποιητικό ρυθμό”.

Μιλώντας

για τα μέτρα που θα εγκριθούν μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου, ο Μόντι έκανε λόγο για “απελευθέρωση” της αγοράς, ενίσχυση του ανταγωνισμού, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις για τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος-χρέους μέχρι το 2013 και την σταθερή μείωση κατά 5% του δημοσίου χρέους ανά έτος, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για δέσμευση της κυβέρνησής του, αλλά του προκατόχου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και δεν ήταν δυνατό να αθετηθεί η υπόσχεση αυτή.

“Μετά τα μέτρα για να σωθεί η Ιταλία, ετοιμάζουμε τα μέτρα για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Ιταλία” κατέληξε ο Μόντι, που, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε πως πρέπει να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διότι, αν δεν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη πυρός, οι χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα