Πρώτη συνεδρία του μεταβατικού ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

09:44 30/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνέρχεται σήμερα στην πρώτη του συνεδρία το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Στη σημερινή συνεδρία, που αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 10:00, το 14μελές Συμβούλιο αναμένεται να καταρτιστεί σε σώμα και θα υπάρξει ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου του ΔΣ.

Τα μέλη που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου,

υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης είναι:

1. Λάμπρος Παπαδόπουλος 2. Σοφοκλής Μιχαηλίδης 3. Μιχάλης Ζαννετίδης 4. Πανίκος Πούρος 5. Σάββας Σαββίδης 6. Erol Riza 7. Λένια Γεωργιάδου 8. Γιώργος Θεοχαρίδης 9. Φίλιππος Μαννάρης 10. Τάκης Ταουσιάνης 11. Κώστας Χατζήπαπας 12. Ανδρέας Περσιάνης 13. Ανδρέας Ποιητής 14. Κωνσταντίνος Δάμτσας.

Μεταξύ άλλων, το προσωρινό ΔΣ της Τράπεζας θα επιφορτιστεί με την αποτελεσματική ενσωμάτωση των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, ενώ έχει επιφορτιστεί με την ετοιμασία νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που θα καθορίζει τους επιχειρηματικούς στόχους της τράπεζας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή εκτελέστηκε το “κούρεμα” του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ απομένει να καθοριστεί το τελικό ύψος του κουρέματος, αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού τόσο της Τράπεζας Κύπρου όσο και της Λαϊκής Τράπεζας. Η έκθεση του εκτιμητή υπό το φως της οποίας θα οριστικοποιηθεί το ύψος της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου θα υποβληθεί μετά από συμφωνία με την Τρόικα μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία της ΚΤΚ, η αξία των στοιχείων ενεργητικού που αποκτά η Τράπεζα Κύπρου από την “καλή” Λαϊκή ανέρχεται στα 13,8 δις, στα οποία λαμβάνονται υπόψη ζημιές ύψους 384 εκ. στο δανειακό χαρτοφυλάκιο (μετά από τα υπολογιζόμενα μελλοντικά κέρδη προ προβλέψεων) με βάση της αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco κάτω από το ακραίο συνέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα