Πρωτοφανής ο αριθμός των ανέργων, λέει ο Περδίκης

14:07 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση και οι άλλοι θεσμοί να παρακολουθούν απαθείς την ανεργία να κτυπά τους νέους, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2012 κατέκτησε ακόμα ένα ρεκόρ, ξεπερνώντας το 11%.

Σε δηλώσεις από τη Βουλή, ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε πρωτοφανή τον αριθμό των ανέργων, που ανήλθε στις σαράντα δύο χιλιάδες και πρόσθεσε ότι “ούτε τη μαύρη εποχή μετά το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974,

δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό ανέργων”.

Ανέφερε ότι “περίπου ένας στους τέσσερις νέους δεν εργάζεται και ζει στην ανεργία” και πρόσθεσε ότι “είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να δώσει ευκαιρίες εργοδότησης σε νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους επιστήμονες, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα Πράσινης Ανάπτυξης”.

Ο βουλευτής του Κινήματος υπενθύμισε ότι “η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και μπορεί σχετικά εύκολα να δημιουργήσει ευκαιρίες εργοδότησης για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα νέους”.

Ανέφερε επίσης ότι κυπριακοί αλλά και ξένοι οργανισμοί (ΑνΑΔ, Greenpeace) με ειδικές μελέτες τους υποδεικνύουν ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στον τομέα της Πράσινης Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα