Πρωτοποριακή ρινοπλαστική με μόσχευμα από το πλευρό

19:02 10/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα μύτη δημιούργησε η ωτορινολαρυγγολόγος, πλαστική χειρουργός προσώπου,Αργυρώ Κυπραίου, χρησιμοποιώντας χόνδρο από το πλευρό και μια βίδα ως βάση για να στηριχτεί, σε μια σπάνια επέμβαση αποκατάστασης με μόνιμο αποτέλεσμα, λειτουργικό και αισθητικά άψογο.

Το περιστατικό αφορούσε σε ασθενή που είχε υποβληθεί πριν τρία χρόνια σε ένα απλό θεωρητικά χειρουργείο του ρινικού διαφράγματος, με οδυνηρά όμως αποτελέσματα. Του είχαν αφαιρέσει μεγάλα τμήματα διαφράγματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει παραμόρφωση (δυσμορφία) της

μύτης -η μύτη είχε πέσει προς τα κάτω και είχε γίνει αρκετά πλακουτσωτή- και να του προκαλέσουν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ασθενής έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει τρόπο, με τη βοήθεια ΩΡΛ και πλαστικών χειρουργών, να αποκαταστήσει το πρόβλημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα: δεν είχε βρεθεί η μέθοδος που θα επανέφερε λειτουργικά και αισθητικά τη μύτη, με τρόπο οριστικό και οργανικά αποδεκτό.

«Έχουν γίνει πολλές αποκαταστάσεις με πλευρικό χόνδρο για να φτιαχτούν τμήματα του διαφράγματος, όμως ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα στη βάση του διαφράγματος είναι σπάνιο», εξηγεί η κ.Κυπραίου.

Μετά από την ενδελεχή εξέτασή του, αποδείχθηκε πως έλειπαν…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα