Προβλήματα της λιμενικής βιομηχανίας συζήτησε ο Υπ. Συγκοινωνιών με τους Ναυτικούς Πρέκτορες, παρουσία της ΑΛΚ

18:40 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα της λιμενικής βιομηχανίας συζήτησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος με τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων και στην παρουσία και της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε ότι έχει καταγραφεί η συνεχιζόμενη κατά τα τελευταία χρόνια κρίση με τη μείωση της εμπορευματικής και της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια της Κύπρου

και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της λιμενικής βιομηχανίας.

“Επίσης έχουμε τονίσει την ανάγκη, μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό που γίνεται, να ληφθούν υπόψιν και οι νέες ανάγκες που δημιουργούνται μετά τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή μας και τα αυξημένα αιτήματα που υπάρχουν από εταιρείες του χώρου για δραστηριοποιήσεις στα κυπριακά λιμάνια”.

Συζήτησαν, πρόσθεσε, τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, τονίζοντας την ανάγκη εμπλοκής στο στάδιο της μελέτης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της λιμενικής βιομηχανίας. Τόνισαν ακόμη την ανάγκη τα λιμάνια της Κύπρου να καταστούν πιο ανταγωνιστικά, αλλά και το θέμα της εξαγοράς του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων από τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα