Ψευδαίσθηση του ΔΗΚΟ ότι η συνεργασία θα μεταβάλει την πολιτική Αναστασιάδη

12:15 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ψευδαίσθηση του ΔΗΚΟ ότι η συνεργασία του με το ΔΗΣΥ θα μεταβάλει την πολιτική Αναστασιάδη, έκαμε σήμερα λόγο ο ΓΓ της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «η ηγεσία του ΔΗΚΟ, επέλεξε την αποχώρηση από

τον ενδιάμεσο χώρο, την ακύρωση της κοινής διακήρυξης θέσεων και αρχών, που μόλις πριν τρεις μήνες συνυπογράψαμε και (επέλεξε) τη συμφωνία με το προγραμματικό πλαίσιο του ΔΗΣΥ».

«Την ψευδαίσθηση ότι η παραμονή του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση θα μετέβαλλε την πολιτική Χριστόφια – ΑΚΕΛ, ακολουθεί τώρα η ψευδαίσθηση ότι η συνεργασία του θα μεταβάλει την πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ», πρόσθεσε.

Είπε ότι «η απόφαση, που ίσως εξηγεί γιατί απέτυχε η προσπάθεια για κοινή υποψηφιότητα των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, θα κριθεί από τους πολίτες».

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, «αναλαμβάνει την ευθύνη να διατηρήσει δυνατή τη φωνή με σαφείς και ξεκάθαρες τις θέσεις του ενδιάμεσου χώρου».

«Απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες μας που έχουν κουραστεί από τη στείρα αντίληψη εξουσίας των μεγάλων κομμάτων. Που απορρίπτουν την πόλωση. Που δεν αποδέχονται τη λογική των συμβιβασμών για τη νομή της εξουσίας. Σε όσες και όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης. Σε όσες και όσους επιθυμούν να επικρατήσει μια άλλη αντίληψη στην πολιτική. Σε όσες και όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στον ενδιάμεσο χώρο», πρόσθεσε.

«Τους καλούμε», συνέχισε, «να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα και την προσπάθεια της ΕΔΕΚ. Να σταθούν δίπλα μας, για να έχει ο ενδιάμεσος χώρος τη θέση που του πρέπει στην κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα