Ρ. Μαυρονικόλα: Αντιδημοκρατικές διαδικασίες με τους Ημικρατικούς

12:22 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιδημοκρατικές διαδικασίες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατούν ατομικά δικαιώματα έφερε στο προσκήνιο ο διορισμός Προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, αναφέρει η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Ρούλα Μαυρονικόλα.

Σε γραπτή της δήλωση, η κ. Μαυρονικόλα αναφέρει ότι αυτό προκύπτει «από το διαχωρισμό και την αξιολόγηση των πολιτών με βάση τη στάση τους απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνησή

του και το ΑΚΕΛ».

Πέραν τούτου, συνεχίζει η Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέπραξε κι άλλο ένα ατόπημα που, ως πολιτική επιλογή, διαμορφώνει ένα απαράδεκτο φαινόμενο, λόγω του μικρού αριθμού γυναικών που συμμετέχουν στα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών», μόνο σε ένα εκ των οποίων έχει διοριστεί γυναίκα ως Πρόεδρος.

Η κ. Μαυρονικόλα αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή φαίνεται πως όσα μέλη ΔΣ κρίθηκαν μη συνεργάσιμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αντικαταστάθηκαν ήταν γυναίκες, γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο την εκπροσώπηση των γυναικών, διευρύνοντας περαιτέρω το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρείται».

Προσθέτει ότι «έως τώρα, για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέρριπτε την ευθύνη στα πολιτικά κόμματα επειδή, κατά τον ίδιο, δεν του υπεδείκνυαν μεγάλο αριθμό γυναικών για διορισμό, οι πρόσφατοι διορισμοί όμως έγιναν αποκλειστικά από τον ίδιο και το ΑΚΕΛ και ως εκ τούτου και η ευθύνη είναι δική τους».

Η κ. Μαυρονικόλα, καταλήγοντας, αναφέρει πως «είναι σαφές ότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση για διορισμό μεγαλύτερου αριθμού γυναικών στα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, γεγονός απαράδεκτο για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα κόμμα που θέλουν να αποκαλούνται δημοκράτες και προοδευτικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα