Ρεκόρ ανεργίας σε Ισπανία και Γαλλία

07:39 26/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέο ρεκόρ σπάει η ανεργία στην Ισπανία, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν εργασία, να ξεπερνά πλέον τα 6 εκατομμύρια.

Με φόντο τους 6.εκ ανέργους που συνωστίζονται για να πάρουν το επίδομα ανεργίας, ο Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να παρουσιάσει δέσμη μέτρων, με στόχο της έξοδο της ισπανικής οικονομίας, της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη, από την ύφεση.

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφθασε ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία

το Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού Υπουργείου Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται πλέον σε 3,22 εκατομμύρια, δηλαδή ποσοστό 11,5%.

Εξ αυτών, οι 100.000 προστέθηκαν από την αρχή του έτους, ενώ το τέλος του Φεβρουαρίου βρήκε 36.900 άτομα χωρίς εργασία.

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Κίνα είχε, λοιπόν, και αυτήν την προοπτική: οι επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και ανάπτυξη σημαίνει θέσεις εργασίας. Και για τον Γάλλο Πρόεδρο ο στόχος της αντιστροφή της δυναμικής της ανεργίας μέχρι το τέλος του έτους παραμένει.

Το πρόγραμμα σταθερότητας που παρουσίασε στα μέσα Απριλίου προβλέπει, παρά την ισχνή ανάπτυξη του 0,1% εντός του έτους, μια μικρή αύξηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει το ποσοστό της ανεργίας σε καθοδική τροχιά.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως για να αντιστραφεί η αυξητική τάση της ανεργίας χρειάζεται ανάπτυξη τουλάχιστον 1,5%. Ωστόσο, στα τέλη Μαρτίου ο Ολάντ δήλωσε πως διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη μάχη της αγοράς εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα