Ρίκκος Ερωτοκρίτου: ΟΛΟΙ στο διάλογο για συμφωνία για την οικονομία

14:11 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του κύκλου επαφών του Υπουργού Οικονομικών με εμπλεκόμενες οργανώσεις και συντεχνίες.

«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα είναι υπέρ της διεξαγωγής διαλόγου χωρίς όρους και προκαταλήψεις. Ο διάλογος όμως πρέπει να είναι βραχυχρόνιος και αποτελεσματικός. Για εμάς δεν υπάρχουν μέτρα ή προτάσεις εκ προοιμίου εκτός συζήτησης. Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, συντεχνίες και εργοδότες πρέπει να καταλήξουμε σε μια

πολιτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει ένα συμφωνημένο πλαίσιο μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αναθέρμανση της οικονομίας προκειμένου να αποτραπεί η ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και συνέχισε:

«Οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες. Στις 15 Δεκεμβρίου εκπνέει ο χρόνος που έδωσε η ΕΕ στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει αξιόπιστα μέτρα. Καλούμε τη κυβέρνηση να επιδιώξει τη συναίνεση και τη συλλογικότητα. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να κατανοήσει ότι τα σημερινά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε από μόνοι μας, θα μας τα επιβάλουν οι μηχανισμοί στήριξης και αυτά θα είναι πολύ πιο οδυνηρά και επώδυνα από ότι φαντάζουν σήμερα. Καλούμε τον εργοδοτικό τομέα να συμβάλει θετικά για να φτάσουμε σε συμφωνημένα μέτρα. Καλούμε το τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε μείωση των δανειστικών επιτοκίων, για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη.», κατέληξε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα