Σ. Μαλάς: Δεν αποδεχόμαστε μέτρα που θα καταπνίγουν τους εργαζόμενους

21:39 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Σωστό περιεχόμενο στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας δεν είναι σχήμα λόγου», διαμήνυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σε ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στο Δημοτικό Μέγαρο Λειβαδιών.

Σωστό περιεχόμενο, είπε ο κ. Μαλάς, σημαίνει ότι η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και όχι σε ένα νέο κύκλο κρίσης που θα αποφέρει περισσότερα δεινά. «Μέτρα που θα καταπνίγουν τους εργαζόμενους με την ελαχιστοποίηση του

εισοδήματός τους και μέτρα που θα συνιστούν ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, εμείς δεν τα αποδεχόμαστε», ανέφερε.

Στην ομιλία του ο κ. Μαλάς είπε ακόμα ότι το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν είναι κυπριακό μόνο, ούτε αφορά μόνο συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πανευρωπαϊκό υπό την έννοια ότι επηρεάζει την οικονομική πολιτική όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των κρατών μελών ειδικά. Είναι ξεκάθαρη, όπως εξήγησε, μία εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως προς το φλέγον ζήτημα κατά πόσον τα κράτη θα επωμιστούν τις απώλειες των τραπεζών.

Ο ίδιος, είπε, συντάσσεται με τη συλλογική απόφαση που διατυπώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστός μηχανισμός χρηματοδότησης των τραπεζών.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επαφές που είχε στις Βρυξέλλες και τις συζητήσεις με Προέδρους πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μαλάς είπε ότι επιχειρείται μία νέα ιδεολογική ανατροπή στην Ευρώπη, που στοχεύει στην αποδυνάμωση του ρόλου του κράτους και την ενδυνάμωση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα με όλα τα συνεπακόλουθα.

«Τέτοιες συνταγές», πρόσθεσε, δοκιμάστηκαν ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επέφεραν αδιέξοδα και απόγνωση για μεγάλα κοινωνικά τμήματα. Δυστυχώς, τέτοιες συνταγές διαφημίζουν και οι εδώ πρεσβευτές αυτών των νεοφιλελεύθερων θεωριών, που έχουν βέβαιη κατάληξη το κοινωνικό χάος. Εμείς, κατέληξε, βρισκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις συνταγές».

Keywords
Τυχαία Θέματα