Σάιντα: Φτάνει στο τέλος του το καθεστώς Ασαντ

14:02 10/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ φτάνει στο τέλος του και χάνει τον έλεγχο σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους και στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο νέος ηγέτης του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου (ΕΣΣ) Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα.

”Εισερχόμαστε σε μια ευαίσθητη φάση. Το καθεστώς φτάνει στο τέλος του. Οι σφαγές πολλαπλασιάζονται”, επεσήμανε ο Σάιντα.

Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και στους αντάρτες έχουν ενταθεί το τελευταίο

διάστημα στην συριακή πρωτεύουσα.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το συμβούλιο ”θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο να πείσει τη διεθνή κοινότητα να λάβει μια κρίσιμη απόφαση σε σχέση με το συριακό καθεστώς, που συνεχίζει τις σφαγές”.

”Το σχέδιο Ανάν εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται. Θα καταβάλουμε προσπάθειες για να περιληφθεί το σχέδιο αυτό στο κεφάλαιο VII της Χάρτας του ΟΗΕ για να υποχρεωθεί το καθεστώς να το εφαρμόσει και για να παραμείνουν ανοικτές όλες οι πιθανότητες”, πρόσθεσε.

Το κεφάλαιο VII προβλέπει αναγκαστικά μέτρα σε περίπτωση που απειλείται η ειρήνη, περνώντας από τις οικονομικές κυρώσεις στη χρήση στρατιωτικής βίας.

”Θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τους αντάρτες στο συριακό έδαφος και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, τον οποίο θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα”, τόνισε.

”Βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Θα εργαστούμε για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου και θα εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε ο 55χρονος Σάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα