Σάλος για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ν. Μιχαλολιάκου

22:52 21/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σάλο προκάλεσε η πρωτοφανής κίνηση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη νεολαία του κόμματός του, το βράδυ του Σαββάτου, στο Γουδή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαιρετήσει ναζιστικά, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι μπορεί τα μέλη του κόμματός του να χαιρετούν -καμιά φορά- με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχουν τα χέρια καθαρά, γιατί δεν έχουν κλέψει.

Σχολιάζοντας την κίνηση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε πως «για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις».

«Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012», προσθέτει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννημάτα, δήλωσε πως «ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα