Σχέδιο δράσης για τις πλημμύρες ζητά ο Ε. Δίπλαρος

13:32 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Να ληφθούν μέτρα στις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες, ζητά ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, καλώντας το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως εκπονήσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για αποφυγή των πλημμυρών στη βάση της ολοκληρωθείσας χαρτογράφησης των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Δίπλαρος σε δήλωσή του σήμερα στο περιθώριο εργασιών της Βουλής είπε πως έχει εγγράψει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας σχετικό

θέμα προς συζήτηση.

Στη δήλωσή του, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για προκαταρκτική αξιολόγηση των κινδύνων πλημμύρας όπως προβλέπει η κοινοτική οδηγία του 2007, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για 19 περιοχές που κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» σε περίπτωση καταιγίδας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους ποταμούς που αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο πλημμύρας δεν έχουν ιδιαίτερη ροή σήμερα, εντούτοις σε περίπτωση υπερχείλισης υπάρχει κίνδυνος να παρασύρουν τα πάντα και αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά.

Πρόσθεσε πως σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται να παραχωρούνται άδειες οικοδομής για ανέγερση κατοικιών πολύ κοντά στους ποταμούς, ενώ μπάζα και άλλα σκουπίδια πετάγονται ανεξέλεγκτα και ασυνείδητα στις κοίτες, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πλημμύρας μεγιστοποιείται.

Ο κ. Δίπλαρος είπε πως για να μην επαναληφθούν φαινόμενα απώλειας ζωών στα ορμητικά νερά των χειμάρρων και να καταστρέφονται υποστατικά και επιχειρήσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα αποτελεσματικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα