Σε αναβολή φαίνεται να οδηγείται η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας

09:25 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μηδαμινό φαίνεται να είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω της οικονομικής κρίσης, για ανέγερση και διαχείριση της νέας Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της Λάρνακας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνοοικονομική μελέτη που διεξάγεται για λογαριασμό του Δήμου για σκοπούς εξακρίβωσης της βιωσιμότητας του έργου, δεν χαρακτηρίζεται από θετικό πρόσημο.

Σε περίπτωση που η μελέτη βιωσιμότητας είναι αρνητική τότε ούτε ο Δήμος Λάρνακας αλλά ούτε το κράτος έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι

του 2011 σε δημοσιογραφική διάσκεψη είχαν αποκαλυφθεί τα σχέδια της νέας Δημοτικής Αγοράς και του διπλανού χώρου στάθμευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αμέσως μετά την παρουσίαση των σχεδίων είχε αποφασίσει την έναρξη διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για κατασκευή και διαχείριση της αγοράς με τη μέθοδο BOT. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου προβλέπεται η δημιουργία είκοσι καταστημάτων, καταστημάτων αναψυχής, εκθεσιακού χώρου και χώρου στάθμευσης τα οποία επρόκειτο να ανεγερθούν στο χώρο όπου λειτουργούσε πριν από 15 χρόνια η παλιά Δημοτική Αγορά Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα είκοσι καταστήματα θα βρίσκονται στο ισόγειο με κυκλικό τρόπο ώστε να δημιουργείται μια περίβλεπτη συνθήκη θέασης των πάγκων με τα προϊόντα, γεγονός που ενισχύει την εμπορικότητα των καταστημάτων και εξυπηρετεί την περιηγητική κίνηση στον χώρο. Στον όροφο της αγοράς βρίσκονται όλα τα καταστήματα αναψυχής και ο εκθεσιακός χώρος. Τα καταστήματα χωροθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο που να έχουν πανοραμική θέα, τόσο στο εσωτερικό της αγοράς όσο και στην πόλη.

Το έργο, όπως παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει και νέο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης χωρητικότητας 286 αυτοκινήτων σε εφαπτόμενο κτίριο. Ο σχεδιασμός του πολυώροφου χώρου βασίζεται στην ιδέα των σπαστών επιπέδων (split levels).

Keywords
Τυχαία Θέματα