Σε χρήση στα κατεχόμενα χημικά και συνθετικά φάρμακα

11:49 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για δεκάδες τόνους παράνομων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία στα κατεχόμενα, κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η τ/κ εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί».

Με τίτλο «Δηλητηριαζόμαστε με απαγορευμένα φάρμακα», η εφημερίδα γράφει ότι στα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο 200.000 τόνοι χημικών φαρμάκων και 25.000 συνθετικών λιπασμάτων. Απαγορευμένα φάρμακα, προστίθεται, χρησιμοποιούνται εκτός από τη γεωργία, για την καταπολέμηση κουνουπιών και ζωυφίων, αλλά και των ποντικιών. Τα φάρμακα αυτά, σημειώνεται, προκαλούν εκτός από καρκίνο, προβλήματα στο πάγκρεας, στο θυρεοειδή, αλλά

και σοβαρές αδιαθεσίες σε εγκύους και παιδιά.

Μιλώντας στη «Χαλκίν Σεσί» ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου βιολόγων», Χασάν Σαρπτέν ανέφερε ότι τα φάρμακα που έχουν εδώ και 3-4 χρόνια απαγορευθεί, ακόμη χρησιμοποιούνται και πως σε σύγκριση με τον πληθυσμό στα κατεχόμενα, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι πάρα πολλά. Κάποια από αυτά ανακαλύφθηκε εδώ και 50 χρόνια ότι προκαλούν κίνδυνο για την πρόκληση καρκίνου, ανέφερε φέροντας ως παράδειγμα το φάρμακο ddt. Πρέπει να στηριχθεί η οργανική καλλιέργεια, είπε ο κ. Σαρπτέν, κάνοντας έκκληση για ευαισθησία στους γεωργούς και υπογραμμίζοντας ότι στα κατεχόμενα τα περιστατικά καρκίνου είναι από τα πιο υψηλά στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα