Σε ειδικό κρεματόριο θα γίνει η αποτέφρωση σορού του βασιλιά Νοροντόμ Σιχανούκ

08:24 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατό του και μετά από κηδεία που διήρκησε τέσσερις ημέρες, η σορός του πρώην βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, θα αποτεφρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Πνομ Πενχ, με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του Γάλλου Πρωθυπουργού, της χώρας που ήταν η αποικιακή δύναμη στην περιοχή.

“Αυτή είναι η τελευταία ημέρα για όλους μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στο μεγάλο βασιλιά και ήρωα και να τον στείλουμε στον ουρανό”, είπε ο πρίγκιπας

Σισογάθ Θομίκο, για τον πρώην μονάρχη που πέθανε στο Πεκίνο στις 15 Οκτωβρίου σε ηλικία 89 ετών.

“Αυτή είναι η ημέρα για ολόκληρο το έθνος να πει αντίο στο μεγαλείο του. Αυτός είναι ο ήρωας της Καμπότζης”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρίγκιπας.

Στην τελετή αποτέφρωσης στο κρεματόριο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση, σε ένα πάρκο κοντά στο ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, θα παραβρεθούν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Μεταξύ αυτών θα είναι ο Πρωθυπουργός Χουν Σεν, επικεφαλής Κυβερνήσεων χωρών της Ασίας, ο πρίγκιπας Ακισίνο της Ιαπωνίας και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό όπως σχολίασε ο Ερό κατά την άφιξή του στην Πνομ Πενχ η παρουσία του εκεί είναι “το σύμβολο της ισχυρής πολιτικής βούλησης για τη διατήρηση στενών δεσμών και εμπιστοσύνης” με την Καμπότζη.

The post Σε ειδικό κρεματόριο θα γίνει η αποτέφρωση σορού του βασιλιά Νοροντόμ Σιχανούκ appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα