Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για την Προεδρία του ΔΗΚΟ

11:05 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για την Προεδρία του Κόμματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμία υποψηφιότητα, ενώ, ως γνωστό, ενδιαφέρον για διεκδίκηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ έχουν εκφράσει ο νυν Πρόεδρος του Κόμματος Μάριος Καρογιάν και ο βουλευτής του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ

Φύτος Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται με τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου, προσθέτοντας ότι υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Κόμματος που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του Κόμματος.

«Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προτείνονται από δύο μέλη του Κόμματος και να υποστηρίζονται από άλλα δύο», είπε. Ο κ. Κωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει 500 ευρώ ως παράβολο.

Η εκλογή του Προέδρου του ΔΗΚΟ θα γίνει σε εκλογικό συνέδριο την 1η Δεκεμβρίου και δικαίωμα ψήφου θα έχουν, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, γύρω στα 39 με 40 χιλιάδες μέλη του Κόμματος.

Όπως είπε, ο τελικός αριθμός των μελών που αποτελούν το μητρώο του ΔΗΚΟ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, εξηγώντας ότι «θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστούν οι διπλογραφίες».

Πρόκειται είπε για «ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο γιατί θα πρέπει να ελεγχθούν περίπου 19 χιλιάδες νέες αιτήσεις» , προσθέτοντας ότι με αυτό το έργο ασχολείται το Γραφείο Μηχανογράφησης του Κόμματος.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της διαδικασίας. Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τον ακριβή αριθμό των μελών του Κόμματος» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα