Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

15:13 24/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απεργιακό συλλαλητήριο που ξεκίνησε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, από την πλατεία Κλαυθμώνος. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμαρτυρόμενοι στις πολιτικές που όπως αναφέρουν «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν

στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους».

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Τα μέλη του συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο, όπου κρέμασαν και πανό κατά του φασισμού.

Στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ την Τρίτη και την Τετάρτη να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, οι εργαζόμενοι στις πλοηγικές υπηρεσίες στα λιμάνια, οι δάσκαλοι, ενώ οι καθηγητές με απόφαση της ΟΛΜΕ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, σήμερα η ΠΟΕΣΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ.

Ττα συνδικάτα οργανώνουν αύριο Τετάρτη στις 6μμ στο Σύνταγμα νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα