Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή

14:54 5/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή τρεις κατηγορούμενοι (ο «απόστρατος», η σύζυγος του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του Π. Φύσσα και η μητέρα της) για την υπόθεση που σχετίζεται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στον «απόστρατο» – όπως αποκαλείτο ο πρώην έφεδρος αξιωματικός – και στη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί και ο επικεφαλής

της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία.
Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, επίσης για δράση που έχει σχέση με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα. Ο ίδιος φέρεται να δρούσε στο πλαίσιο της υπηρεσίας του υπέρ των δράσεων της Χρυσής Αυγής.

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένουν, εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και φερόμενος ως «υπαρχηγός», Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Γ. Λαγός, μετά από ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή. Σύμφωνα με τα όσα είδα το φως της δημοσιότητας στις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές της ΧΑ, που κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποκήρυξαν τον εθνικοσοσιαλισμό, το ναζισμό, τη βία, τα τάγματα εφόδου, καθώς και γραφόμενα της νεότητας τους (Μιχαλολιάκος και Παππάς), ενώ απέρριψαν τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης. Στο σύνολο τους οι βουλευτές της ΧΑ που απολογήθηκαν στις ανακριτικές αρχές και είτε προφυλακίστηκαν είτε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος) υποστήριξαν ότι οι διώξεις τους είναι «πολιτικές» και αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους αποδίδονται.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναμένεται να ζητηθούν και συμπληρωματικές καταθέσεις από τους ανακριτές και να κληθούν και άλλα στελέχη, ενδεχομένως και βουλευτές της οργάνωσης, να απολογηθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση, στη Βουλή των Ελλήνων έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες με την αποστολή των σχετικών φακέλων από τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να προχωρήσει η άρση της βουλευτικής ασυλίας για όσους βουλευτές της ΧΑ κριθεί απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα