Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

15:17 31/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου καταγγέλλοντας τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες ζωής τους.

Σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά να μην περικοπεί κανένα προνοιακό ή αναπηρικό επίδομα, να εξαιρεθούν τα ΑΜΕΑ

ή με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, να μην διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ και να μην μειωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις σε ΑΜΕΑ αλλά και σε εκείνους από την οικογένεια που έχουν επιφορτιστεί με τη φροντίδα τους, να παραταθεί η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως σχετικών επιδομάτων, να γίνει άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ των υπηρεσιών, των επιτροπών κλπ, να αποκατασταθούν οι συντάξεις των ΑΜΕΑ και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, στη Βουλή βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί κανένας μισθός εδώ και 20 μήνες. Οι εργαζόμενοι ζητούν να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα Ναυπηγεία με όλο το προσωπικό τους.

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν το πρωί και οι συνταξιούχοι που ζητούν να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις φαρμακευτικές δαπάνες τους, να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην μειωθούν περαιτέρω κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των κατηγοριών, να μην ισχύσει το μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και της επιβολής ενός ευρώ στην μορφή χαρατσιού για κάθε συνταγή, να μην μειωθούν οι μονάδες του ΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ και τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Στα Προπύλαια επί της οδού Πανεπιστημίου πραγματοποιούν συγκέντρωση, αυτήν την ώρα, και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους, οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και στις απολύσεις που το ακολουθούν. Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία και την επόμενη βδομάδα, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας ανάλογη απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ),στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τέλος, συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας οι Ομοσπονδίες των Δασκάλων (ΔΟΕ), των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα