Σε λειτουργία από την 1η Νοεμβρίου η υπηρεσία «Ανακοινώσεις Τροχαίας»

16:03 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υπηρεσία «Ανακοινώσεις Τροχαίας» γνωστή διεθνώς ως «Traffic Announcement» θέτει σε λειτουργία την Πέμπτη 1ηΝοεμβρίου το ΡΙΚ σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Σκοπός της νέας υπηρεσίας, είναι η μετάδοση σημαντικών ανακοινώσεων για την τροχαία κίνηση, στους οδηγούς που εκείνη την ώρα διακινούνται με το όχημά τους και εντάσσεται στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του κοινού.

Η νέα

υπηρεσία παρουσιάστηκε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία παρέστησαν ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, μέλη της Ηγεσίας της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Διοικητού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού και ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θέμης Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΡΙΚ και η Αστυνομία Κύπρου, μερίμνησαν και σχεδίασαν την κατάλληλη υποδομή έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ενημερώνονται για την τροχαία κίνηση μέσω ραδιοφωνικών φωνητικών ανακοινώσεων που θα δίνει η Αστυνομία.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδίδονται από τις συχνότητες FM του Πρώτου, Τρίτου και Τέταρτου Προγράμματος του ΡΙΚ.

Τις ανακοινώσεις για την τροχαία κίνηση θα λαμβάνουν όσοι παρακολουθούν το Πρώτο, το Τρίτο ή το Τέταρτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, εκείνη την ώρα, είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε στο όχημά τους.

Οι περισσότεροι δέκτες των οχημάτων διαθέτουν την υπηρεσία RDS, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς εάν θέλουν να ακούν τις ανακοινώσεις για την τροχαία, ενεργοποιώντας αυτόματα τους δέκτες τους και αυξάνοντας την ένταση του ήχου τους αν αυτή είναι χαμηλή. Ωστόσο για να καταστεί αυτό δυνατό, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία αυτή στον δέκτη του κάθε οχήματος.

Στους περισσότερους δέκτες η υπηρεσία αυτή ονομάζεται «TA» δηλαδή «Traffic Announcement» ενώ σε ορισμένους δέκτες «TP» δηλαδή «Traffic Program». (Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται με διαφορετικό τρόπο στον κάθε δέκτη, με το πάτημα απλά του κουμπιού «ΤΑ» στους απλούς δέκτες  ή μέσω του MENU).

Για να λαμβάνουν τις ανακοινώσεις «ΤΑ» οι δέκτες του ραδιοφώνου των οχημάτων, πρέπει να είναι αναμμένοι και συντονισμένοι σε οποιαδήποτε συχνότητα του Πρώτου, του Τρίτου ή του Τέταρτου Προγράμματος του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Όταν ο ακροατής δεν επιθυμεί να παρακολουθεί ραδιόφωνο, θα πρέπει να συντονίσει το δέκτη του σε μία από τις πιο πάνω συχνότητες και να μειώσει την ένταση της φωνής ή να επιλέξει το MUTE και όχι να σβήσει τον δέκτη για να μπορέσει να ακούσει τις ανακοινώσεις τροχαίας αν υπάρξουν.

Εάν ο ακροατής επιλέξει να ακούει άλλη πηγή ήχου όπως π.χ. CD, DVD, USB, IPOD, τηλεόραση κ.λπ., τότε προϋπόθεση για να ακούσει τυχόν ανακοινώσεις τροχαίας όταν υπάρξει ανακοίνωση για την τροχαία, είναι να συντονίσει το δέκτη του σε μια από τις πιο πάνω συχνότητες προτού επιλέξει άλλη πηγή ήχου.

Όταν υπάρξει ανακοίνωση, η άλλη πηγή ήχου θα διακοπεί και ο ακροατής θα ακούσει την ανακοίνωση αυτόματα. Με τη λήξη της ανακοίνωσης, το σύστημα του ήχου του οχήματος θα επανέλθει αυτόματα και πάλι στην κατάσταση που βρι

Keywords
Τυχαία Θέματα