Σε ψηλά επίπεδα το ηθικό της ΕΦ, δηλώνει ο Γ. Βαρνάβα

13:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ηθικό των οπλιτών της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχει η τουρκική κατοχή, η πολιτεία έχει υποχρέωση να διατηρεί μια ισχυρή Εθνική Φρουρά, η οποία να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή πιθανόν επιδείξει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας ο τουρκικός κατοχικός στρατός.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη

μελών της Επιτροπής στο στρατόπεδο «Γρηγόρη Αυξεντίου» στη Κόσιη, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι «ως Επιτροπή Αμυνας της Βουλής συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε ακριτικά φυλάκια. Θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει και εμπράκτως να βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Φρουρά, δίπλα από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες της».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς. Εχω δηλώσει και δηλώνω εκ μέρους της Επιτροπής Αμυνας ότι όσο υπάρχει η τουρκική κατοχή, όσο υπάρχουν τα κατοχικά στρατεύματα, ως πολιτεία είμαστε υπόχρεοι να διατηρούμε μια Εθνική Φρουρά που να έχει αξιόμαχο και στο έμψυχο αλλά και στο στρατιωτικό υλικό. Είναι υποχρέωση μας να διατηρούμε μια ισχυρή Εθνική Φρουρά που να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε απειλή, πιθανόν ο τουρκικός κατοχικός στρατός να επιδείξει εναντίον της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Κληθείς να αναφέρει τι εικόνα έχουν αποκομίσει τα μέλη της Επιτροπής από τις διάφορες επισκέψεις τους σε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «θεωρούμε από τις επισκέψεις που είχαμε μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, στην ακριτική περιοχή της Κοκκινοτριμυθιάς αλλά ακόμη και στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, της ΕΛΔΥΚ, ότι το ηθικό βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα».

Από την άλλη όμως, σημείωσε «εμείς θεωρούμε ότι για να βρίσκεται αυτό το ηθικό σε ψηλά επίπεδα και το αξιόμαχο να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αξιώσεις της Εθνικής Φρουράς, θα πρέπει και η πολιτεία να επιλύει άμεσα τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν είτε οι αξιωματικοί, είτε οι υπαξιωματικοί, είτε οι ίδιοι οι οπλίτες όπως επίσης θα πρέπει να διατηρούμε και καλό, σύγχρονο και ισχυρό στρατιωτικό εξοπλισμό».

Εμείς, πρόσθεσε, «ως πολιτεία, ως Επιτροπή Αμυνας είναι υποχρέωση μας να διασφαλίζουμε αυτά τα δύο. Γι’ αυτό το λόγο και η παρουσία μας δεν είναι μόνο εθιμοτυπική του να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά αλλά είναι να περάσουμε και το μήνυμα ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και ιδιαίτερα η Επιτροπή Αμυνας έχει θέσει ως στόχο της να επιτύχει αυτούς τους δύο στόχους που έχω αναφέρει προηγουμένως» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα