Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι Ελεγκτές Εν. Κυκλοφορίας

10:41 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, ελλείψει οποιασδήποτε νέα εξέλιξης η οποία θα εκτόνωνε την κρίση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κλαδικής των Ελεγκτών (ΠΑΣΕΕΚ) Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την τελευταία ανακοίνωση

που είχαν εκδώσει και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη.

Στην τελευταία της ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΕΚ ανέφερε ότι αναμένει πρόσκληση του Υπουργού Συγκοινωνιών Ευθύμιου Φλουρέντζου για να συζητήσουν «την ουσία των επιχειρημάτων», με σκοπό την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης στο αδιέξοδο που έχει παρουσιαστεί.

«Αντ’ αυτού», προστίθεται, «το Υπουργείο έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, καλώντας πάλι τους Ελεγκτές σε συζήτηση για καθαρά διαδικαστικά θέματα, άνευ ουσίας».

Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε ότι είχαν μια ενημέρωση ότι γύρω στο μεσημέρι θα γινόταν μια συνέντευξη Τύπου από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης στην οποία συμμετέχουν ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ασφαλείας Πτήσεων Κύπρου και ΝΑ Ευρώπης, Μάκης Κωνσταντινίδης και Χρίστος Πέτρου.

«Εμείς αναμένουμε από αυτό να υπάρξει κάτι. Αναμένουμε ότι θα μιλήσουν και μαζί μας και με τον Υπουργό, θα προτείνουν και στις δύο πλευρές μια συμβιβαστική λύση και αν γίνει αποδεκτή να προχωρήσουμε σε διάλογο», ανέφερε.

Ωστόσο η πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης δεν έχει ακόμα καθορίσει για σήμερα οποιαδήποτε δημοσιογραφική διάσκεψη, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαΐδης.

Τριανταπέντε συνολικά πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς τα αεροδρόμια αρκετών χωρών αναμένεται να επηρεαστούν από την τετράωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 23 πτήσεις, 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις, 5 αναχωρήσεις και 7 αφίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα