ΣΕΚ: “Η πρόταση είναι προκλητικά απαράδεκτη”

10:53 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) καλεί την Κυβέρνηση να προστατεύσει με κάθε θυσία το αγαθό της ιδιοκατοίκησης και να αξιώσει επίσπευση των ερευνών για τις τράπεζες, προκειμένου εγκαίρως να πληρώσει και παραδειγματικά ο καθένας για τις πράξεις, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ανευθυνότητές του.

Όπως αναφέρει η ΣΕΚ σε σημερινή της ανακοίνωση, “ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα που ήρθε στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό είναι η εισήγηση της Τρόικας για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε οι τράπεζες να μπορούν ευκολότερα να εκποιούν ακίνητα μη εξυπηρετουμένων δανείων”.

Συγκεκριμένα, προσθέτει η ΣΕΚ, “οι Τροϊκανοί, στις προτάσεις τους, εισηγούνται να αλλάξει ο ορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να θεωρούνται ως μη εξυπηρετούμενα αυτά τα οποία δεν εξυπηρετούνται για περίοδο 90 ημερών”.

Δηλαδή, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητεί η Τρόικα να αλλάξει η νομοθεσία, προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να εκποιούν ακίνητα, τα οποία έχουν ως εξασφαλίσεις για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται σε μέγιστη περίοδο ενάμισι έτους.

“Αυτή η πρόταση”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “είναι προκλητικά απαράδεκτη και απορρίπτεται από την ΣΕΚ χωρίς συζήτηση. Η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης αποτελεί τη μέγιστη και ύψιστη προτεραιότητα για τον κάθε Κύπριο πολίτη και δεν πρόκειται να σκοτώσουμε τα όνειρα του κόσμου να έχει το δικό του σπίτι, γιατί κάποιοι επιπόλαιοι, ανεύθυνοι και αχόρταγοι τραπεζίτες εγκλημάτησαν σε βάρος του τόπου και του λαού”.

“Η προσέγγιση των Τροϊκανών”, δηλώνει η ΣΕΚ, “πρέπει να αναθεωρηθεί και η Κυβέρνηση να προτάξει ένα βροντερό Όχι, διότι η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια για δημιουργία κοινωνίας αστέγων”.

“Τα εγκλήματα των τραπεζών σε βάρος της οικονομίας”, προσθέτει η ΣΕΚ, “δεν πρέπει να φορτωθούν στους πολίτες, το δε κόστος των σημερινών τους αναγκών θα πρέπει να καλυφθεί όχι από φορολογίες σε βάρος των πολιτών αλλά από άλλες πηγές, όπως είναι για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα