ΣΕΛΚ: Δεύτερη ευκαιρία δίνουν στην Κύπρο οι διεθνείς επιχειρήσεις, επιβάλλεται άρση των περιορισμών

12:43 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια δεύτερη ευκαιρία είναι διατεθειμένοι να δώσουν στην Κύπρο ξένοι πελάτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν φαινόμενα μαζικής μετακίνησης των εργασιών τους από το νησί, παρά τις αποφάσεις του Eurogroup για την επιβολή ζημιών στους ανασφάλιστους καταθέτες, ως προϋπόθεση για την παροχή οικονομικής βοήθειας.

“Φαίνεται ότι οι ξένοι πελάτες είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν μια δεύτερη

ευκαιρία, δεν έχουν φύγει ομαδικά, όπως ήταν οι αρχικοί φόβοι, και είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, νοουμένου ότι εμείς λειτουργήσουμε κάπως καλύτερα και υπάρξουν οι αναγκαίες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Κυριάκος Ιορδάνου, ένα περίπου μήνα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση κεφαλαίου.

Ο κ. Ιορδάνου υπογράμμισε την ανάγκη άρσης των περιορισμών, λέγοντας ότι “εφόσον δεν αίρονται τα περιοριστικά μέτρα οι ξένοι επενδυτές και οι ξένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μας βλέπουν με προβληματισμό και επομένως εμείς επιμένουμε στην άρση των περιοριστικών μέτρων”.

“Οι ξένοι φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί ότι ένα μέρος των χρημάτων τους έχει χαθεί, αλλά αυτό που δεν επιθυμούν να χάσουν είναι το επιχειρήν τους και επομένως μας δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία τη οποία δεν πρέπει να σπαταλήσουμε”, πρόσθεσε.

Σημείωσε δε πως “η θέση μας ως ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο παραμένει και καταβάλλεται από εμάς και τον τομέα μας κάθε προσπάθεια να μην κατεδαφιστεί αυτό που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ιορδάνου ανέφερε αμέσως μετά τις αποφάσεις του Eurogroup υπήρχαν πολλά αιτήματα για μετακίνηση επιχειρήσεων από την Κύπρο, για να προσθέσει όμως ότι “φαίνεται όμως ότι με την πάροδο του χρόνου να εξισορροπήθηκε η κατάσταση”.

“Σίγουρα χάσαμε μερικές εταιρείες”, ανέφερε ο κ. Ιορδάνου χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα