Σφαγή για τον πολίτη η προτεινόμενη νομοθεσία για τα τέλη κυκλοφορίας λέει ο ΠΑΣΕΑ

19:02 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη αντίδραση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων προκαλεί η προτεινόμενη νομοθεσία για αλλαγή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, με βάση τους ρύπους τους και καλεί τη Βουλή να μην το εγκρίνει και “να μην γίνει συνένοχη σε αυτό το έγκλημα κατά του Κύπριου πολίτη”.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΑ Ματθαίος Ιωάννου,

ανέφερε πως εάν εφαρμοστεί η προτεινόμενη νομοθεσία, η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων, των 14 με 16 αλόγων, θα είναι πλέον απαγορευτική για τον απλό Κύπριο πολίτη, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας θα εκτοξευθούν από 80-90 ευρώ σε 300 με 600 ευρώ.

Ο κ. Ιωάννου επέκρινε έντονα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαμόρφωση της πρότασης νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για λανθασμένους υπολογισμούς στους ρύπους, την ίδια ώρα που όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αποδέχονται τα γιαπωνέζικα πρότυπα, ενώ σημείωσε πως ποτέ δεν λήφθηκε υπόψη η θέση του Συνδέσμου και τα σχετικά έγγραφα που αποστάληκαν στους αρμοδίους.

“Δεν είναι διατεθειμένοι να το συζητήσουν γιατί λένε δεν μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη νομοθεσία”, είπε και διερωτήθηκε “γιατί πρέπει να κατασφαγιάσουμε τον κόσμο για να μην αλλάξουμε μια νομοθεσία; Αν καθυστερήσουμε ακόμα μια εβδομάδα δεν θα γίνει κάτι κακό, αν όμως ψηφιστεί, θα έχουμε ένα κακό για τα επόμενα χρόνια, τόσο για εμάς όσο και τις επόμενες γενιές”.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί πως γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσης των πωλητών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την αγορά και προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις, καθώς θα βρεθούν στο δρόμο πέραν των 1500 οικογενειών, ενώ θα οδηγηθούν στην καταστροφή και άλλες συναφείς  εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, ο φτωχός και μεσαίος πολίτης θα αναγκαστεί να κρατήσει για περισσότερα χρόνια το παλιό του όχημα, αφού δεν θα υπόκειται στις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους παλιά αυτοκίνητα, με όλους τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν για την ασφάλεια του κόσμου.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΑ, οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής έχουν δείξει κατανόηση στις ανησυχίες που εκφράζει ο Σύνδεσμος, αλλά στην παρότρυνση τους να απευθυνθεί και πάλι προς το αρμόδιο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, “ο Σύνδεσμος βρήκε πόρτες κλειστές”.

Παρουσίασε επίσης την πρόταση που του ΠΑΣΕΑ, όπως αυτή κατατέθηκε ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την οποία κάλεσε να απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο και να ζητήσει την επανεξέταση του, τονίζοντας ότι τα μέλη του Συνδέσμου δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να αποδεχθούν την έγκριση και εφαρμογή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα