Σφαγή στη Γάζα

09:03 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY
Κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, φέρονται να βρίσκονται Ισραήλ και Χαμάς. Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται οι αιματηρές ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 140 - στους 950 οι τραυματίες. Τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ, ο οποίος και ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό σε επιστολή
του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τα 15 κράτη μέλη του να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας που ξεκίνησε την Τετάρτη.Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος διευκρίνισε στην επιστολή του ότι υπάρχουν «πολλά παιδιά» ανάμεσα στους 140 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέτασαν χθες βράδυ αίτημα των αραβικών χωρών που ζητούν να διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση για την κρίση στη Γάζα. Οι δυτικοί διπλωμάτες αν και έκριναν ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, τελικά συμφώνησαν μια δημόσια συνεδρίαση να διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Συνολικά πέντε Ισραηλινοί, μεταξύ τους ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν από ρουκέτες.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν χθες αντίθετες σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα, κρίνοντας ότι θα ήταν «αντι-παραγωγική» και ότι «δεν θα βοηθούσε διόλου στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται».

Από το βράδυ της Τρίτης η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και θα έχει συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα