Σημαντικές επαφές στο Ισραήλ είχε η Πραξούλα Αντωνιάδου

19:26 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικά θέματα που αφορούν το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια, την έρευνα και την τεχνολογία καθώς και την επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Ισραήλ η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου με ομολόγους της Υπουργούς και αξιωματούχους της ισραηλινής Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η κ. Αντωνιάδου είχε, αρχικά, συνάντηση με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας

Shalom Shimon, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, με συγκεκριμένη αναφορά να γίνεται στους τομείς της επεξεργασίας νερού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις σε τομείς όπως τη γεωργία και την ασφάλεια και στη διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας. Επίσης, αντηλλάγησαν εισηγήσεις για διευκόλυνση της στενότερης επαφής μεταξύ των επιχειρηματιών της Κύπρου και του Ισραήλ μέσω των Επιμελητηρίων των δύο χωρών.

Στη συνέχεια η Υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Stas Misezhnikov, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τους τρόπους αύξησης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για το πώς μπορούν να επωφεληθούν τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ, με την προώθηση της δημιουργίας ενός τουριστικού προϊόντος στο οποίο η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα αποτελεί ένα συνδυασμένο τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα για επισκέπτες από μακρινές χώρες.

Κοινή θέση των δύο πλευρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν ότι με ένα συνδυασμένο τουριστικό προορισμό, όπου η κάθε χώρα θα συμβάλλει στη βάση των δικών της συγκριτικών πλεονεκτημάτων, θα μπορούν όλες οι χώρες που συμμετέχουν να επωφεληθούν από αυξημένους αριθμούς επισκεπτών. Συγκεκριμένοι τομείς εξειδίκευσης, με τους οποίους θα μπορούσε να συμβάλει η κάθε χώρα, αποτελούν παραδείγματος χάριν τα γήπεδα γκολφ που έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο, καθώς και η έμφαση στην οινοποιεία και τη γαστρονομία που δίδεται πλέον στο Ισραήλ.

Προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του συνδυασμένου τουριστικού προϊόντος συμφωνήθηκε η τροχοδρόμηση δημιουργίας Ομάδας Εργασίας για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την υλοποίησή του, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο τα αρμόδια Υπουργεία και άλλοι φορείς των δύο χωρών όσο και φορείς του ιδιωτικού τομέα, όπως τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε, επίσης, συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Κυβέρνησης Gaby Golan και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Iirit Ben-Abba. Στη συγκεκριμένη συνάντηση εξετάστηκαν οι τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου που πιθανόν να συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο.

Στην τέταρτη κατά σειρά σημερινή συνάντησή της, η κ. Αντωνιάδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, Εθνικών Υποδομών και Οδικής Ασφάλειας Israel Ka

Keywords
Τυχαία Θέματα