Σημαντικό έργο επιτελεί η ναυαγοσωστική μονάδα Λεμεσού

15:32 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πλήρως επιτυχημένη θεωρείται η δράση της ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού για το 2012, αφού παρά την αύξηση των περιστατικών στα οποία κλήθηκε να επέμβει, δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής μονάδας Μιχάλης Κυπριανού ανέφερε πως παρατηρείται, σε σύγκριση με πέρσι, αύξηση της τάξης του 10% σε επεισόδια είτε εντός, είτε εκτός θαλάσσης, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος.

Συγκεκριμένα, οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν

μέχρι στιγμής 379 περιστατικά, σε σύγκριση με 355 την περσινή περίοδο. Από αυτά, τα 12 αφορούσαν κίνδυνο πνιγμού στη θάλασσα, ενώ σε 164 περιπτώσεις παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες, κυρίως για αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων λουομένων ή συμπτωμάτων από υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Παρά την αύξηση των διαφόρων επεισοδίων, η φετινή χρονιά θεωρείται 100% επιτυχημένη, ανέφερε ο κ.Κυπριανού, καθώς δεν υπήρξε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η ναυαγοσωστική μονάδα Λεμεσού κλήθηκε εξάλλου να επέμβει, στο πλαίσιο των καθηκόντων της για αστυνόμευση της παραλίας, σε 109 περιπτώσεις, ενώ αντιμετώπισε 51 επεισόδια που σημειώθηκαν εντός της θάλασσας (ανατροπή σκαφών, ανεύρεση λουομένων) και άλλα 43 επεισόδια στην ακτή.

Ο υπεύθυνος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού τόνισε τη σημασία της παρουσίας των ναυαγοσωστών στην παραλία και επανέλαβε το πάγιο αίτημά τους για επέκταση του ωραρίου εργασίας και κατοχύρωση του επαγγέλματός τους.

Keywords
Αναζητήσεις
navagosostiki
Τυχαία Θέματα