Σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό δώρισε ο Σύνδεσμος Cans For Kids στο Μακάρειο

11:31 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έναν ηχοβολέα για τη διενέργεια εμβρυακών καρδιακών υπερήχων δώρισε για το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Κοινωνικός Ανθρωπιστικός Σύνδεσμος για παιδιά-Cans For Kids.

Παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η Υπουργός Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου είπε πως πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό εξοπλισμό και μία από τις πολλές δωρεές που έχουν γίνει από το Σύνδεσμο συστηματικά και για σειρά ετών.

Στο Παιδοκαρδιολογικό

Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, διενεργούνται περίπου 20 υπερηχογραφικές καρδιακές εξετάσεις το μήνα, σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας. Το Τμήμα δέχεται παραπομπές από ακτινολόγους και γυναικολόγους γιατρούς από όλη την Κύπρο, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Σε περιπτώσεις που εντοπίζεται μια καρδιακή ανωμαλία, δίνεται η ευκαιρία σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών για άμεσες ενέργειες, μόλις το βρέφος γεννηθεί. Η μετάβαση βρεφών σε κέντρα του εξωτερικού προγραμματίζεται άμεσα με αεροασθενοφόρο, για τη διενέργεια καρδιακών επεμβάσεων.

Η Υπουργός είπε ότι ο Σύνδεσμος βάζοντας ως αρχικό του στόχο τη συλλογή και την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου, ενεθάρρυνε ταυτόχρονα το κοινό να τα μαζεύει, βάζοντας ακόμα ένα ψηλό στόχο: όλα τα χρήματα που θα συλλέγονται από τις πωλήσεις των κουτιών αυτών, θα αφιερώνονται στην αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των παιδιών της Κύπρου.

Όπως ανέφερε, από την ίδρυση του Συνδέσμου μέχρι σήμερα, περισσότερα από 20 εκατομμύρια κουτιά έχουν συλλεχθεί και έχουν γίνει δωρεές πέραν των 260 χιλιάδων ευρώ στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η κ. Αγρότου επεσήμανε πως η σημασία που δίνει το Υπουργείο Υγείας στο έργο των οργανωμένων συνόλων και των Συνδέσμων, μέσω της εθελοντικής εργασίας, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην επίτευξη των στόχων του.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο εθελοντισμός, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το συμπλήρωμα κάθε σύγχρονης κοινωνίας, θεσμός ο οποίος γίνεται αναγκαιότητα στις μέρες μας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής δυσχέρειας την οποία αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό».

Ο εθελοντισμός, είπε η κ. Αγρότου, «αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εταίρο του κράτους, για την επίτευξη κοινωνικών στόχων και την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής».

«Παράκλησή μου προς τον κάθε ένα ξεχωριστά είναι να ενταχθούν όλοι στη συλλογή και ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου, αρχίζοντας από τώρα. Απλά διότι κάθε κουτί αλουμινίου μετρά» ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα