Σημαντικός ο ρόλος των εγκεκριμένων λογιστών για επανεκκίνηση της οικονομίας

22:14 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο κλάδος των εγκεκριμένων λογιστών στις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος και η

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ICAEW Michael Izza

συνδρομή στις συλλογικές προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας, τονίστηκε από όλους τους ομιλητές σε εκδήλωση απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 20χρονα από την ίδρυση του Ινστιτούτου Chartered Accountants στην Αγγλία και Ουαλία (ICAEW), στην Κύπρο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής

του ICAEW Michael Izza στο χαιρετισμό έκαμε μια αναδρομή στα 20 χρόνια παρουσίας του Ινστιτούτου στην Κύπρο λέγοντας ότι δύο δεκαετίες πριν αριθμούσε 330 μέλη και τώρα τα μέλη αυτά ξεπερνούν τα 1,500 ενώ 800 τόσοι φοιτητές εκπαιδεύονται για τον επαγγελματικό τίτλο.

Ο κ. Izza είπε ότι το δημόσιο συμφέρον είναι πρώτιστο και εξέφρασε την αλληλεγγύη του Ινστιτούτου και των μελών του στις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος.

Είπε ακόμη ότι οι εγκεκριμένοι λογιστές με την πείρα , τον επαγγελματισμό και τα υψηλά τους προσόντα είναι η ελπίδα για το μέλλον. Ο κ. Izza συνέχισε λέγοντας ότι το επάγγελμα αυτό έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε χώρες όπως η Κύπρος που στηρίζονται στις υπηρεσίες. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στους φοιτητές από την Κύπρο των οποίων η απόδοση σε παγκόσμιες εξετάσεις είναι εξαιρετική, όπως ανέφερε.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της KPMG Νίκος Συρίμης ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι ο κλάδος των εγκεκριμένων λογιστών θα εργαστεί σκληρά στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος για να συνδράμει στο έργο της Κυβέρνησης ώστε η οικονομία να ανακάμψει και να σταθεροποιηθεί.

Ανέφερε ακόμη ότι στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η πατρίδα, ο επαγγελματισμός, το ήθος και η ακεραιότητα που επιδεικνύουν τα μέλη του κλάδου είναι σημαντικά στοιχεία. Ο κ. Συρίμης είπε ακόμη ότι τα προσόντα των εγκεκριμένων λογιστών δεν μπορεί να τα αφαιρέσει «καμία Τρόικα και κανένα Eurogroup”.

Ο Aνώτατος Eκτελεστικός λετουργός του Intercollege Globaltraining Οδυσσέας Χριστοδούλου ανέφερε ότι στα 20 χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο το Ινστιτούτο έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο γεμάτο περιπέτειες αλλά και μεγάλες επιτυχίες που τιμούν την Κύπρο και την αναδεικνύουν ως ένα κατεξοχήν οικονομικό κέντρο.

Ανέφερε ακόμη ότι σε χώρες όπως η Κύπρος όπου ο τομέας των υπηρεσιών είναι σημαντικός στην οικονομία, επιβάλλεται να συνεχιστεί η αρωγή της Κυβέρνησης για αναβίωση και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιτυχίες των Κυπρίων φοιτητών λέγοντας ειδικότερα ότι το 2012 επτά συνολικά φοιτητές από την Κύπρο κέρδισαν παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα