Σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών θα προσπαθήσει να μεταπείσει τον Κινέζο επενδυτή

09:42 22/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου συναντάται σήμερα το απόγευμα με τον Κινέζο επενδυτή Γιανγκ Κι σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει ώστε να αναθεωρήσει την απόφασή του για απόσυρση του ενδιαφέροντος που είχε εκδηλώσει για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  τις 15:00 στο γραφείο του Υπουργού.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είχε απορρίψει τα περί χρονοβόρων

και πολύπλοκων διαδικασιών, τα οποία επικαλείται ο Κινέζος επενδυτής για απόσυρση του ενδιαφέροντος του για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον ο λόγος είναι ο σάλος που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό για ενδεχόμενη εμπλοκή στην κινεζική επένδυση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μάριου Ιερωνυμίδη δεν απάντησε ούτε καταφατικά ούτε αρνητικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής Γιανγκ Κι, ο κ. Φλουρέντζου είχε πει ότι με αυτή ο Κινέζος επενδυτής του κοινοποιεί την απόφασή του να τερματίσει το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, επικαλούμενος λόγους χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών, κατά τη συνεχιζόμενη εξέταση της πρότασής του. Η επιστολή, όπως είπε, είναι ημερομηνίας 13 Αυγούστου και αποστάληκε στον ίδιο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στις 14 Αυγούστου.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θεωρεί πως ο λόγος της απόσυρσης του ενδιαφέροντος είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες, ο κ. Φλουρέντζου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως καμία καθυστέρηση και καμία χρονοβόρα διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Φλουρέντζου σημείωσε πως σε καμία περίπτωση, στις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν, δεν υπήρχε το στοιχείο της σκιάς ή της αδιαφάνειας. «Αντίθετα, ένας ο οποίος διαβάζει το περιεχόμενο της έκθεσης της τεχνικής επιτροπής αξιολόγησης, αντιλαμβάνεται ότι ακολουθήθηκαν όχι μόνο διαφανείς, αλλά υπέρδιαφανείς διαδικασίες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα