Σκληρή εργασία υπόσχεται ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

17:27 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη διαβεβαιώνει σε γραπτή δήλωση του ότι μαζί με τους συναδέλφους του στο Διοικητικό Συμβούλιο «θα εργαστούμε σκληρά, για να φέρουμε εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο μας».

Ο κ. Αρτέμη αναφέρει ότι «είναι με αίσθημα μεγάλης ευθύνης τόσο προς τον τόπο και την οικονομία, όσο και προς τους μετόχους μας που αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου».

Σημειώνει

ότι «η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε επιβάλλει σοβαρότητα, συλλογικότητα και κοινές δράσεις από όλους», προσθέτοντας ότι «το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, είναι ένας εύρωστος και ισχυρός χρηματοοικονομικός οργανισμός που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο να διαδραματίσει στα οικονομικά δρώμενα του τόπου».

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου του Συγκροτήματος», συνεχίζει, «θέλω να δώσω τη διαβεβαίωση προς την Κυβέρνηση, προς την πολιτική ηγεσία, προς τις Εποπτικές Αρχές, προς τους μετόχους, προς τους πελάτες, προς το προσωπικό και προς την κοινωνία ως σύνολο ότι μαζί με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο θα εργαστούμε σκληρά, για να φέρουμε εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο μας».

Όπως επισημαίνει, «με άξονα των ενεργειών μας τη σκληρή εργασία, τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και την πιστή τήρηση των κανόνων της Εταιρικής Διακυβέρνησης, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και θα χαράξουμε μια νέα γραμμή πλεύσης για το Συγκρότημα».

Ο κ. Αρτέμη δηλώνει επίγνωση των δυσκολιών και προβλημάτων, ωστόσο, «είμαστε αποφασισμένοι με τις αναγκαίες τομές να επαναφέρουμε τη σιγουριά, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία στην Τράπεζα Κύπρου. Να την επαναφέρουμε στη θέση που της αξίζει».

Αναφέρει, επίσης, ότι «με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον του τόπου θα συνεχίσουμε την πολυεπίπεδη δράση του Συγκροτήματος για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Ο κ. Αρτέμη συγχαίρει τον Ευδόκιμο Ξενοφώντος για την εκλογή του στο αξίωμα του Αντιπροέδρου, προσβλέποντας σε στενή συνεργασία μαζί του και εκφράζει τις ευχαριστίες του ΔΣ προς το Θεόδωρο Αριστοδήμου «για τις πολυετείς πολύτιμες υπηρεσίες του προς το Συγκρότημα και ο οποίος για λόγους υγείας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου».

Ευχαριστεί, επίσης, τους συναδέλφους του στο ΔΣ «για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου και με επέλεξαν για τη θέση του Προέδρου του Συγκροτήματος» και καλεί, τέλος, όλους, ΔΣ, Εκτελεστική Διεύθυνση και προσωπικό, σε εγρήγορση και συστράτευση για μια νέα πιο ελπιδοφόρα αρχή για την Τράπεζα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα