Σκοντάφτει η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα

09:53 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο 7,7% ανήλθε σε ετήσια βάση η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα το α` τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το ρυθμό 7,9% το δ` τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης που ανακοινώθηκε από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών της χώρας είναι πιο αδύναμος σε σχέση με την ευρύτερη εκτίμηση οικονομικών αναλυτών για ρυθμό 8%, όπως την κατέγραψε δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται να σκοντάφτει λόγω της επιβράδυνσης στη βιομηχανική

παραγωγή και στις επενδύσεις.

Πολλοί επενδυτές ανέμεναν πιθανή έκπληξη προς τα πάνω, με ρυθμό ανάπτυξης πέραν του 8% λόγω της αύξησης της ρευστότητας στην οικονομία και της ανοδικής τάσης στις εξαγωγές.

Πάντως, η RBS αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για όλο το έτος στο 7,8% πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. “Αυτό οφείλεται στην επίπτωση της πιο αδύναμης εκκίνησης του 2013 και στα στοιχεία για το `α τρίμηνο που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση”, αναφέρει ο ανώτερος οικονομολόγος για την Κίνα στην RBS Luis Kuijs σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Παρατήρησε επίσης ότι σε τριμηνιαία βάση η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 1,4% το `α τρίμηνο του 2013 από το 2,0% το δ` τρίμηνο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα