Σκουπίδια στην κτηνοτροφική περιοχή Σωτήρας

09:46 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη διαμαρτυρία από κτηνοτρόφους του Δήμου Σωτήρας για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών τα οποία βρίσκονται σε δασική γη στην περιφέρεια του δήμου Σωτήρας.

Επισκεφθήκαμε την περιοχή, ήρθαμε σε επαφή με κτηνοτρόφους και αυτά που είδαν τα μάτια μας δεν περιγράφονται. Άδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων να είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία ενός διαδρόμου ενάμισι χιλιομέτρου και από τις δύο πλευρές και να μην μπορεί να περπατήσει κάποιος, οι κτηνοτρόφοι να αναγκάζονται να περνούν τα κοπάδια τους διαμέσου αυτών των σημείων και τα ζώα να τρώνε από τα

σκουπίδια πριν πάνε στους βοσκότοπους.

Πολλά από αυτά πεθαίνουν, ιδίως τα μικρά αλλά έχουν και πολλές απώλειες σε ζώα που κυοφορούν, κυρίως γιατί τρέφονται από μολυσμένα χόρτα.

Καταθέτουμε και φωτογραφικό υλικό και ο καθένας ας κρίνει που βαδίζει η ποιότητα ζωής τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων, αφού τρέφονται από το γάλα, το κρέας και τα παράγωγα τους.

Καταδικάζουμε την παρούσα κατάσταση και ζητούμε το συντομότερο από το Δήμο Σωτήρας και το Τμήμα Δασών να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών και την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα