Σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό μεταξύ οπαδών ΑΕΛ και Ομόνοιας μετά τον τελικό

07:41 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα η περιοχή του κυκλικού κόμβου Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, όταν οπαδοί της ΑΕΛ επιτέθηκαν, σε διαμένοντες στη Λεμεσό, οπαδούς της Ομόνοιας, που πανηγύριζαν την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ η επέμβαση αστυνομικής δύναμης απέτρεψε τα χειρότερα.

Κλίμα έντασης επικράτησε από νωρίς στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να διαπληκτίζονται καθώς περνούσαν με τα οχήματα τους από την περιοχή, ενώ παράλληλα με την

έναρξη των πανηγυρισμών των ”πρασίνων”, οι οπαδοί της ΑΕΛ άρχισαν να συγκεντρώνονται στο οίκημα του Συνδέσμου τους, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Σε κάποια στιγμή, νεαρός οπαδός της ΑΕΛ, που περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από τον κυκλικό κόμβο, καταδιώχθηκε από αυτοκίνητο οπαδού της Ομόνοιας, το οποίο τον κτύπησε και τον παρέσυρε για μερικά μέτρα στην άσφαλτο. Ο νεαρός κατάφερε να διαφύγει πεζός, ενώ η Αστυνομία αναζητεί τόσο τον ίδιο όσο και τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Ακολούθως, μερίδα οπαδών της λεμεσιανής ομάδας επιχείρησε να συγκρουστεί με τους οπαδούς της Ομόνοιας, ωστόσο απωθήθηκε από τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ κρίθηκε αναγκαία η παρουσία ανδρών της ΜΜΑΔ, που κλήθηκαν εσπευσμένα από τη Λευκωσία.

Οι πανηγυρισμοί των κυπελλούχων συνεχίστηκαν και ενισχύθηκαν με την άφιξη οπαδών που επέστρεψαν από το ΓΣΠ, ενώ λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΛ άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς την περιοχή, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την αστυνομική δύναμη, ρίχνοντας πέτρες, ξύλα, κροτίδες, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες.

Ακολούθησε πετροβολισμός και ρίψη κροτίδων και από πλευράς οπαδών της Ομόνοιας, οι οποίοι απωθήθηκαν δυτικά της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, ενώ με την άφιξη της ΜΜΑΔ τα επεισόδια έλαβαν τέλος και αρκετά πρόσωπα συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στα αστυνομικά κρατητήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα