Σταθερή βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ δείχνει έκθεση της Fed

22:07 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ διατήρησε ένα «ήπιο με μέτριο» ρυθμό από τον Ιούλιο, με τη δραστηριότητα να παραμένει σταθερή ή να βελτιώνεται στους περισσότερους τομείς, σύμφωνα με την αξιολόγηση γνωστή ως «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση γράφει ότι οι καταναλωτικές

δαπάνες, τα ταξίδια, η βιομηχανική παραγωγή και η ζήτηση υπηρεσιών αυξήθηκε στις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν επίσης είτε σταθερή ή βελτιωμένη και ο πληθωρισμός παρέμεινε υπό έλεγχο.

«Στα περισσότερα επαγγέλματα και βιομηχανίες, οι προσλήψεις παρέμειναν σταθερές ή σημείωσαν ήπια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αξιολόγησης», αναφέρεται.

«Οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές παρέμειναν υποτονικές και οι τιμές αυξήθηκαν ελαφρώς κατά την περίοδο υπό αξιολόγηση. Οι μισθολογικές πιέσεις συνέχισαν να είναι ήπιες στο σύνολό τους», προστίθεται.

Τα ευρήματα της έκθεσης ότι η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται σταθερά μάλλον υποστηρίζουν μια πιθανή απόφαση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αρχίσει να ελαττώνει το πρόγραμμα αναζωογόνησης της οικονομίας στην επόμενη συνάντησή της στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα