Στεφάνου: Αποκλείεται να υπάρξει κακή λύση του κυπριακού

22:06 9/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αποκλείεται να υπάρξει κακή λύση του Κυπριακού αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια λύση που δεν θα πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, έτσι όπως διατυπώνονται μέσα στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μέσα στις συμφωνίες του 1977-79, μια λύση η οποία δεν θα στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

Αυτό υπογράμμισε

απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σημείωσε παράλληλα πως δεν αντιλαμβάνονται όλοι κατά τον ίδιο τρόπο την έννοια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και αυτό χρειάζεται να γίνει συζήτηση “έτσι ώστε όλοι να αντιλαμβάνονται το ίδιο αναφορικά με τους ορισμούς αυτούς“.

Ακόμη υπογράμμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πλήρως εναρμονισμένος με το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009. Ο Εκπρόσωπος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προέβη σε εκτενή ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνάντηση του στη Νέα Υόρκη με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ανέγνωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο κ. Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε, αναγιγνώσκοντας το σημερινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, πως το Σώμα “θα συνεχίσει να συνεκτιμά την πορεία των διαπραγματεύσεων πριν τη συνάντηση το Γενάρη και ανάλογα θα παρθούν αποφάσεις“.

Keywords
Τυχαία Θέματα