Στεφάνου: Απορρίπτουμε τον πάγιο στόχο της Τουρκίας για τετραμερή

17:12 26/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απόρριψη του πάγιου – όπως είπε – στόχου της Τουρκίας, την πραγματοποίηση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν
Μπαγίς στην τουρκική κρατική τηλεόραση που υπενθυμίζουν «σε όλους ότι η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, και στη θέση της να προωθήσει τετραμερή διάσκεψη, που είναι πάγιος της στόχος».

Σε

δηλώσεις το μεσημέρι ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι την διαδικασία αυτή απέρριψε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν η Τουρκία προσπαθούσε να προωθήσει συνάντηση του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενόψει της επιθυμίας του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια να συναντήσει την τουρκική ηγεσία για να εξηγήσει το όραμά του για τη λύση.

«Ενόψει της πάγιας θέσης της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης, είναι σημαντικό η δική μας πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, όπως αυτή προβλέπεται από τον ΟΗΕ».

Η πρόταση του κ. Αναστασιάδη για διευρυμένες διαπραγματεύσεις, όχι μόνο ακυρώνει πάγιες θέσεις της πλευράς μας, αλλά στέλλει λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, παρέχοντας τη δυνατότητα στην Τουρκία να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της για τετραμερή διάσκεψη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο. Λανθασμένα μηνύματα, συνέχισε, αποστέλλει και η θέση του κ. Λιλλήκα για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, η οποία θα οδηγήσει στην ακύρωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων και στην απελευθέρωση της Τουρκίας να προωθήσει της μεθοδεύσεις της.

Η απάντηση, λοιπόν, στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, αλλά και έναντι όλων εκείνων των κύκλων διεθνώς που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, κατέληξε ο κ. Στεφάνου, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα