Στεφάνου: Δύσκολο και το 2012

11:26 8/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση είναι στο πλευρό του δημοσιογραφικού κόσμου και το στηρίζει και θα προσπαθήσει έτσι ώστε να υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που να επιτρέπουν στον καθένα να εργάζεται και να μην ανησυχεί για το δικό του αύριο δήλωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ενωσης Συντακτών Κύπρου.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «το 2011 ήταν ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη

χρονιά για την Κύπρο και για τον κόσμο ολόκληρο και αναμένεται ότι δύσκολο θα είναι και το 2012 και αυτό το λέω διότι θα πρέπει όλοι με πλήρη συνείδηση να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες“. Και το πρώτο που χρειάζεται να υπάρχει, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, “είναι ασφαλώς ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Ενότητα δεν σημαίνει ότι κρύβουμε τις διαφορές μας, διαφορές υπήρχαν, υπάρχουν και πάντοτε θα υπάρχουν. Σημασία έχει, όμως, μέσα από τις διαφορές, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων να καταφέρνουμε ως πολιτικές δυνάμεις και ως πολιτικός κόσμος, Κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα, να αναδεικνύουμε την ενότητα και την κοινή συλλογική προσπάθεια για να εξυπηρετήσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού μας, τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε στο 2012 έχοντας υπόψη τις προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον της Κύπρου και του λαού μας“.

Εχουμε πρώτα από όλα το Κυπριακό, παρατήρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Green Tree στη Νέα Υόρκη. “Αντιμετωπίζουμε την αρνητική στάση της Τουρκίας και την αναβαθμισμένη αδιαλλαξία του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερογλου. Αυτό δεν επιτρέπει την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό που θα ανοίξει το δρόμο για να πετύχουμε μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό που να στηρίζεται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, πλην όμως αυτό το δεδομένο δεν απογοητεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζει την προσπάθεια για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο προς τη λύση“.

Σημείωσε πως το 2012 είναι η χρονιά της Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ. “Προετοιμαζόμαστε πολύ εντατικά για την Προεδρία, είναι μια εθνική υπόθεση πίσω από την οποία καλούμαστε όλοι να συστρατευθούμε, η επιτυχία της Προεδρίας θα είναι επιτυχία της Κύπρου και του λαού μας, αποτυχία της Προεδρίας θα είναι αποτυχία της χώρας μας και όλων εμάς». Μπροστά μας, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, είναι και η ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η οικονομική κρίση, χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας για εξυγίανση της οικονομίας και να ανοίξουμε το δρόμο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα