Στέγαση στον πρώην αστυνομικό σταθμό Γιαλιάς ζητούν οι κοινότητες Γιαλιάς και Αγ. Μαρίνας Χρυσοχούς

09:22 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παραχώρηση του πρώην αστυνομικού σταθμού Γιαλιάς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητούν οι κοινοτάρχες Γιαλιάς και Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάμας Γρηγορίου και Μάριος Θεοχάρους αντίστοιχα για στέγαση των γραφείων των κοινοτικών συμβουλίων.
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοτάρχης Γιαλιάς Μάμας Γρηγορίου ανέφερε ότι το κοινοτικό συμβούλιο

αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί. Η κοινότητα όπως είπε, ενοικιάζει από την υπηρεσία διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών μια μικρή αίθουσα προκειμένου να γίνονται απλώς οι συνεδριάσεις του κοινοτικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε, ότι οι κάτοικοι για να διεκπεραιώσουν είτε τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, είτε για να εκφράσουν οποιοδήποτε παράπονο ή παρατήρηση τους που να αφορά την κοινότητα ή ακόμη για να ζητήσουν τη στήριξη της κοινοτικής αρχής, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο σπίτι του ιδίου. Ο κ. Γρηγορίου χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη και απελπιστική και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο το κοινοτικό συμβούλιο Γιαλιάς δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και λειτουργικά.
Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάριος Θεοχάρους χαρακτήρισε την κατάσταση ως τραγική, αφού όπως είπε τις περισσότερες φορές η δουλειά γίνεται «από σπίτι σε σπίτι» εξαιτίας της ανυπαρξίας κοινοτικών κτιρίων.

Ο κ. Θεοχάρους πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τον οποίο είχαν πρόσφατη συνάντηση παρουσιάστηκε θετικός στο να παραχωρηθεί ο παλαιός αστυνομικός σταθμός για στέγαση των κοινοτικών κτιρίων. Το θέμα, ωστόσο, καθυστερεί από το αρχηγείο αστυνομίας από το οποίο τα δύο κοινοτικά συμβούλια αναμένουν την άμεση ανταπόκριση και τη θετική του απάντηση, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα