Στη Λιβύη ο Βρετανός Πρωθυπουργός

16:30 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Στη Λιβύη ο Βρετανός Πρωθυπουργός από το onlycy.com.

Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στο πλαίσιο του επίσημου ταξιδιού του στη βόρεια Αφρική.

Ο Βρετανός ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Αλί Ζιντάν και με τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μαγκάριεφ, ενώ έγινε δεκτός από πολίτες της Τρίπολης στην Πλατεία Μαρτύρων, αφού πρώτα συνομίλησε με νεοσύλλεκτους

σε σχολή εκπαίδευσης αστυνομικών.

Ο κ. Κάμερον θα εκφράσει τη στήριξη της Βρετανίας στο λιβυκό λαό στη μετά-Καντάφι εποχή. Η επίσκεψή του είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας.

Την Τετάρτη ο Βρετανός επισκέφθηκε την Αλγερία, από όπου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας. Ήταν η πρώτη επίσκεψη Βρετανού ηγέτη στη χώρα από το 1982, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πριν από λίγες ημέρες 37 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και Βρετανοί, έχασαν τη ζωή τους μετά την απαγωγή τους από ένοπλους ισλαμιστές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ιν Αμένας, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.

Εξάλλου, οι Βρετανοί υπήκοοι έχουν προειδοποιηθεί από το Φόρεϊν Όφις να εγκαταλείψουν τη Βεγγάζη της Λιβύης λόγω συγκεκριμένων απειλών κατά πολιτών δυτικών χωρών.

Ο κ. Κάμερον υπερασπίστηκε παράλληλα τη γαλλική επέμβαση στο Μάλι, στην οποία το Λονδίνο έχει ανακοινώσει έμπρακτη στήριξη.

The post Στη Λιβύη ο Βρετανός Πρωθυπουργός appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα