Στην Eurobank και επίσημα το νέο ΤΤ και η Proton Bank

21:52 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δυο δεσμευτικές συμφωνίες με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (“ΤΧΣ”) για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (“Τ.Τ.”) και της Νέας Proton Bank (“Proton”), υπέγραψε τη Δευτέρα η Εurobank.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurobank, η ένταξη του Τ.Τ. και της Proton στο διευρυμένο όμιλο της Eurobank

ενισχύει τη στρατηγική του θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη δυνατότητά του να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μέσω της δημιουργίας σημαντικών συνεργειών καθίσταται ελκυστικότερη η επενδυτική πρόταση για τη Eurobank, διευκολύνοντας τη μελλοντική της ιδιωτικοποίηση προς όφελος του Δημοσίου και της ελληνικής οικονομίας.

Εντός του νέου Ομίλου, το Τ.Τ. θα λειτουργήσει ως αυτόνομο δίκτυο με σεβασμό στην παράδοσή του, τις σχέσεις του με το αποταμιευτικό κοινό και το ρόλο του στην οικονομία.

Ο νέος Όμιλος, μετά τις εξαγορές του Τ.Τ. και της Proton, θα απασχολεί 20.115 εργαζόμενους και θα διαθέτει συνολικό δίκτυο 1.261 καταστημάτων με παρουσία σε 7 χώρες, ενώ ισχυροποιεί σημαντικά τα βασικά του μεγέθη: ω Οι καταθέσεις αυξάνονται κατά 12 δισ. ευρώ αύξηση που υπερβαίνει κατά 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη αύξηση των δανείων.

Ο λόγος δανείων προς καταθέσεις βελτιώνεται σε 114% (από 132% με βάση στοιχεία Μαρτίου 2013).

Το συνολικό ενεργητικό αυξάνεται κατά 23% σε 79,4 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα