Στην ΕΔΕΚ αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας

13:02 9/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ παραμένει σταθερό και αμετακίνητο στην ανάγκη για μια νέα πρόταση εξουσίας που θα θέτει τις βάσεις για μια καινούργια εθνική στρατηγική στο Κυπριακό και για μια διαφορετική διακυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην οικονομία, στο κράτος, στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Γιαννάκης Ομήρου.

Ανέφερε ότι «η μη τελεσφόρηση της πρωτοβουλίας μας για συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013 δεν μας αποπροσανατολίζει από το στόχο διατύπωσης μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας».

«Μακριά από τους ζημιογόνους χειρισμούς στο εθνικό μας θέμα που οδήγησαν σε αδιέξοδα, μακριά από μια αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που οδήγησε σε ύφεση, ανεργία και κοινωνική αποσταθεροποίηση και μακριά από μια λογική λαφυραγώγησης και παρακμής του κράτους και των θεσμών», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται μια καινούργια αρχή. «Μια καινούργια ελπίδα. Κι΄ αυτά δεν μπορούν να γίνουν πράξη με συναλλαγές με στόχο τον διαμοιρασμό των τιμαρίων της εξουσίας. Δεν μπορούν να γίνουν πράξη με ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και εκπτώσεις από αρχές και αξίες στις οποίες πιστεύουμε», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Ομήρου «θα επιμείνουμε σε μια ξεκάθαρη και σαφή πρόταση διακυβέρνησης. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς παζάρια εξουσίας».

«Καλούμε όλους τους πολίτες που ενστερνίζονται το όραμα για μια καινούργια πορεία ελπίδας και προοπτικής προς το μέλλον να συστρατευθούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

«Με βάση τις αρχές, τις αξίες μας και την συνέπεια της ιστορικής μας διαδρομής θα πάρουμε τις επόμενες εβδομάδες τις αποφάσεις μας χωρίς να παρεκκλίνουμε ούτε κατ΄ ελάχιστο από το αρχικό διακηρυγμένο μας στόχο», κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα