Στην Κύπρο για να φιλοξενηθούν από το ΥΠΕΞ παιδιά από τη Λιβύη

19:22 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είκοσι έξι παιδιά από τη Λιβύη φθάνουν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Κύπρο, προσκεκλημένα της Υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο ανθρωπιστικής χειρονομίας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης και ειδικότερα τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Θα παραμείνουν στην χώρα μας μέχρι την Κυριακή 6 Μαίου.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση,

τα παιδιά από 11 έως 15 χρόνων, προέρχονται κυρίως από τις πόλεις Ζάβια και Μιζράτα των οποίων οι πληθυσμοί ”βίωσαν τραγικές στιγμές μέσα από τις παρατεταμένες περιόδους πολιορκίας, βομβαρδισμών και εκκαθαριστικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του έκπτωτου καθεστώτος Καντάφι”.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην Κύπρο τα παιδιά θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Εξωτερικών και θα επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί «Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυναικών (Κύπρου)» και «Εθελοντές Γιατροί Κύπρου» έχουν καταρτίσει ειδικά προγράμματα για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος της επίσκεψης συνέβαλαν με χορηγίες τους η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το ΥΠΕΞ και ιδιωτικοί φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα